Wat is Led verlichting?

Het woord LED staat voor Light Emitting Diode. Dit is een "lampje" met een doorsnee van 0,5 tot 9 mm. Deze techniek wordt reeds jaren toegepast binnen de traditionele elektronica (klokken, televisie, computers) en heeft daarbij reeds zijn betrouwbaarheid bewezen. U kent vast wel de rode lampjes in digitale wekkers en in apparaten die stand-by staan zoals tv's en home cinema sets. Tegenwoordig is LED overal terug te vinden, in bijvoorbeeld autoverlichting, verkeerslichten tot verlichting voor in de kerstboom. 

De voordelen van LED TL verlichting

  • Gemak: de LED TL kan in de bestaande armatuur gemonteerd worden. U dient wel de starter te verwijderen en in geval van een elektronisch voorschakel apparaat dient deze overbrugt te worden. De lampen kunnen gebruikt worden in onder andere, scholen, kantoorpanden, magazijnen, fabriekshallen, kantines, kortom vrijwel elke bedrijfsruimte! Uw bestaande eenvoudige armatuur volstaat dus.
  • Goedkoper bij nieuwbouw: bij nieuwbouw is een eenvoudig armatuur met een LED lamp niet duurder dan een conventioneel armatuur met een TL-lamp. Tevens kan bij nieuwbouw bespaard worden op plafondruimte en bekabelingkosten.
  • Besparing op uw energiekosten en duurzamer: we halen het voor het gemak nog maar eens aan: de LED TL zorgt voor een zeer grote besparing. Goedkoper dus voor u en tevens beter voor het milieu. Hiernaast heeft u als bedrijf wellicht recht op de energie-investeringsaftrek en voor het milieu wordt er door het gunstige energieverbruik van de Led lamp een besparing op de CO2 en zwavel uitstoot gerealiseerd.
  • Innovatieve werking en toepassing: door het heldere, rustige licht zijn ze vooral geschikt voor scholen en bedrijven dit komt door het gebrek aan frequentie trillingen en dat geeft juist het rustige licht.
  • Efficiënt: geen warmte afgifte en geeft geen ongezonde straling af (elektromagnetische straling en uv). Hiernaast geeft de LED gericht licht. Het geeft licht op die plaats waar het nodig is.Verder verbruikt de LED-TL buis een fractie aan stroom t.o.v. normale verlichting.
  • Hoe het kan dat de Led-tlbuizen zo efficiënt zijn? De Led-lampen zetten de elektriciteit direct om in licht met tien procent rendement en hebben geen last van het fantoomeffect zoals de conventionele verlichtingseenheden waarbij slechts 1 % in licht wordt omgezet.
  • Levensduur: de levensduur is +/- 50.000 uur. Dat is een levensduur van minimaal 10 keer de levensduur van de conventionele tl-lamp en meer dan spaarlampen. De lamp heeft geen gloeidraad, en gaat dus niet stuk bij schokken. Hiermee komen we meteen bij het volgende voordeel. 
  • Minder onderhoud: door inzet van LED-TL verlichting heeft u minder arbeidskosten bij vervanging. Dit komt door de 50.000 branduren. Dit betekent 10x minder vervangen dan normale tl-buizen. Een behoorlijke besparing op de arbeidskosten dus. Zeker als de arbeidskosten al hoger zijn dan normaal door moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kantoorpanden met hoge plafonds, theaters, fabriekshallen, sporthallen, straatverlichting, kermisattracties, etc. etc. Enfin vult u de rest zelf maar in.

Bodudo als uw led installateur 

Bent u op zoek naar een led installateur voor uw led verlichting? Bodudo is dé perfecte led installateur voor u! Duurzaamheid neemt bij ieder individu een steeds grotere rol aan en hierdoor willen wij u graag helpen om een steentje bij te dragen aan de natuur. Bodudo helpt u met de gehele led verlichting installatie en wanneer het nodig is dan kijken wij samen met u naar de best passende oplossingen. Neem contact met ons op!

Beoordelingen

Bodudo wordt beoordeeld met een

9.6 Arrow right Beoordeel ons

Waar we voor staan

Ervaren elektriciens en installateurs Garanties op product en dienst Energiebesparing en duurzaamheid Hartverwarmende prijzen

Onze diensten

Bekijk alle diensten

Onze werkwijze

Onze werkwijze laat zich het beste omschrijven als professioneel, eerlijk en servicegericht, met oog voor detail. Wij adviseren u helder en vakkundige vooraf, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten. Wij werken zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt.

Erkende keurmeester NEN-keuringen

NEN-3140
Een partner om samen mee te bouwen Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden
Bellen Mailen
Routebeschrijving Gevestigd aan Baetenhof 7 te Weert, Swartbroek. Gelegen naast Ell, Kelpen, Stramproy en Nederweert. Goed bereikbaar via de A2 voor de plaatsen Roggel, Heythuysen, Ittervoort, Neeritter, Baexem, Beegden, Maasbracht, Echt, Horn, Panheel, Roermond, Herten & Linne. Vanuit regio Noord-Brabant; Budel, Valkenswaard, Eindhoven, Heeze en Maarheeze ook via de A2. Rij via de N275-N266 voor de omgeving van Ospel, Someren, Asten, Meijel, Panningen en Helden. Route plannen kan hier