Wat is NEN 3140 inspectie?

Een NEN 3140 keuring is een periodieke controle van de bestaande elektrische installatie in uw bedrijf. Als werkgever bent u verplicht om uw werknemers in een veilige omgeving te laten werken. Hiervoor dient u te voldoen aan de Arbowetgeving. In deze wet is opgesteld dat u onder andere verplicht bent uw installatie en apparaten regelmatig te onderhouden en te laten keuren. Deze eisen zijn mede opgenomen in een zogenoemde NEN 3140 norm. De NEN 3140 is specifiek gericht op de keuring van laagspanning elektrische installatie, ter voorkoming van kortsluiting of elektrocutie op de werkvloer. Tijdens de inspectie wordt er gekeken naar verschillende peilers van de installatie, namelijk de uitvoering van werkzaamheden door bevoegde werknemers, inspectie van de elektrische installatie en het beleid binnen de onderneming.

Waarom deze keuring elektrische installatie uitvoeren?

Werknemers en werkgevers moeten er op kunnen vertrouwen dat de veiligheid binnen de arbeidsomgeving naar behoren is en zij met minimale risico’s hun werk kunnen verrichten. Het is daarom noodzakelijk de elektrische installatie minimaal één keer in de vijf jaar te laten controleren en daar waar nodig te onderhouden om dit vertrouwen te waarborgen. Doet u dit niet? Dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. De NEN 3140 keuring wordt immers door zowel de arbeidsinspectie, verzekeraars én rechters als bindend beschouwd. Op het moment dat er een ongeval in uw bedrijf plaatsvindt en er geconstateerd wordt dat er niet aan de keuring 3140 is voldaan, zal uw verzekeraar niets uitkeren. Zo kunnen de schadekosten voor u als werkgever enorm oplopen.

Wie mag een NEN 3140 keuring uitvoeren?

Aangezien de NEN 3140 inspectie een indicatie geeft over de veiligheid van de elektrische installatie in uw onderneming, moet de keuring door een gecertificeerd inspectiebedrijf uitgevoerd worden. Bodudo elektrotechniek kan u daarbij helpen. Wij beschikken als elektrotechnisch bedrijf over de juiste kennis, ervaring en certificatie om de NEN 3140 keuring voor uw onderneming uit te voeren. We bekijken de veiligheid in uw bedrijf grondig en voeren, daar waar nodig, het onderhoud voor u uit. Met Bodudo als specialist bent u verzekerd van een veilige bedrijfsomgeving en de continuïteit van uw bedrijf.

Wacht niet langer voor een controle!

Heeft u de afgelopen vijf jaar nog geen NEN 3140 keuring laten uitvoeren? Of wilt u tussentijds uw elektrische installatie laten inspecteren door een deskundige? Bodudo elektrotechniek helpt u graag verder. Neem contact met ons op!

Beoordelingen

Bodudo wordt beoordeeld met een

9.6 Arrow right Beoordeel ons

Waar we voor staan

Ervaren elektriciens en installateurs Garanties op product en dienst Energiebesparing en duurzaamheid Hartverwarmende prijzen

Contact Bodudo Electro

Adres: Hennenstraatje 18, 6005 PH Weert ( Swartbroek ), gelegen naast Ell, Kelpen, Stramproy & Nederweert.

Goed bereikbaar via de A2 Limburg voor de omgeving van: Maasbracht, Heythuysen, Linne, Roermond, Roggel, Horn, Neeritter, Ittervoort, Panheel, Herten, Baexem, Beegden, Echt.

Ook vanuit regio Noord-Brabant via de A2 & of via de N275-N266 in de buurt van: Budel, Eindhoven, Asten, Someren, Helden, Maarheeze, Panningen, Valkenswaard, Meijel, Ospel, Heeze.

Onze diensten

Bekijk alle diensten

Onze werkwijze

Onze werkwijze laat zich het beste omschrijven als professioneel, eerlijk en servicegericht, met oog voor detail. Wij adviseren u helder en vakkundige vooraf, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten. Wij werken zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt.

Erkende keurmeester NEN-keuringen

NEN-3140
Een partner om samen mee te bouwen Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden
Bellen Mailen
Routebeschrijving Gevestigd aan Baetenhof 7 te Weert, Swartbroek. Gelegen naast Ell, Kelpen, Stramproy en Nederweert. Goed bereikbaar via de A2 voor de plaatsen Roggel, Heythuysen, Ittervoort, Neeritter, Baexem, Beegden, Maasbracht, Echt, Horn, Panheel, Roermond, Herten & Linne. Vanuit regio Noord-Brabant; Budel, Valkenswaard, Eindhoven, Heeze en Maarheeze ook via de A2. Rij via de N275-N266 voor de omgeving van Ospel, Someren, Asten, Meijel, Panningen en Helden. Route plannen kan hier